Ogres TV Publicēts: 2009-04-08 20:15:00 / Sabiedrība
Ziņot redakcijai
Tuvojoties Lieldienām un garajām brīvdienām, Pārtikas un veterinārais dienests aicina patērētājus būt modriem un rūpīgi sekot iegādāto produktu derīguma termiņiem, uzglabāšanas temperatūrai un produktu marķējumam.
Pārtikas un veterinārais dienests uzsver, ka obligāti jāaplūko pārtikas produkta marķējums, lai noskaidrotu, kāds ir produkta derīguma termiņš, uzglabāšanas temperatūra un apstākļi. Augsta riska pārtiku - gaļu un gaļas produktus, zivis un zivju produktus, pienu un piena produktus, salātus un saldos ēdienus - drīkst uzglabāt tikai aukstumā, tas ir, temperatūrā, kādu ražotājs norādījis uz preces iepakojuma. Parasti tā ir plus divi līdz plus seši grādi pēc Celsija skalas.
Dienests arī norāda, ka agrāk uz olas tika norādīts tās derīguma termiņš, taču tagad tas norādīts uz olu iepakojuma. Tādēļ, ja nopirktās olas tiek izņemtas no iepakojuma, to lietotājam būtu jāsaglabā iepakojums vai citādā veidā jāseko olu derīguma termiņam, ja olas netiek izlietotas uzreiz.
Uz olas jābūt norādītam olu ražošanas uzņēmuma - dējējvistu novietnes - reģistrācijas numuram, kas sastāv no skaitļa, kas apzīmē dējējvistu turēšanas veidu, dalībvalsts koda, piemēram, Latvijai tas ir "LV". Tāpat uz olas jābūt norādītam Pārtikas un veterinārā dienesta piešķirtajam vienreizējam identifikācijas numuram, kā arī papildu zīmēm, kas identificē viena ganāmpulka atsevišķas mītnes. |