Okeāna salu maigā saule, siltais gaiss un romantika šobrīd valda arī Ogres kinoteātra telpās Brīvības ielā 19, Latvijā pirmajā restorānā – kokteiļu bārā havajiešu stilā.
Šo un citas idejas savam biznesam „O-bāra” saimnieks Pēteris Ozols smēlies, apceļojot pasauli, arī viesojoties Havaju salās. Viņš ir Latvijā pazīstams savas jomas profesionālis – pēc ilgiem darba gadiem restorānu nozarē nu nolēmis iegūtās zināšanas un pieredzi iemiesot jaunā atpūtas vietā Ogres pilsētā.
Bāra „odziņa” – plašais kokteiļu klāsts
Kopumā „O bārā” būs pieejami apmēram 50 augstā profesionālā līmenī pagatavoti, gan Latvijā, gan eksotiskajās zemēs pazīstami alkoholisko un bezalkoholisko kokteiļu veidi, kokteiļkarti arvien papildinot ar jauniem brīnumiem. „Es neuzskatu, ka kokteilis ir viskijs saliets ar kolu,” norāda P.Ozols, „Tas ir alkoholisks dzēriens, bet ne kokteilis.” Īpašs piedāvājums „O bāra” apmeklētājus gaida piektdienu un sestdienu vakaros, kad atsevišķas kokteiļu šķirnes būs nopērkamas par puscenu.
Sevišķs „O bārā” būs arī vīnu piedāvājums. „Vīnu karte būs profesionāli izstrādāta ar lielu vīnogu šķirņu dažādību, darbinieki apmācīti par temperatūrām kādas katrs vīns jāglabā, kā jāpasniedz, lai cilvēki, atnākot uz bāru, varētu paļauties uz profesionālu viesmīļu un bārmeņu darbu,” skaidro P.Ozols, norādot, ka bāra darbinieki plašajā vīnu klāstā palīdzēs ikvienam izvēlēties to atbilstošāko un piemērotāko.
Ēdieni – vienmēr svaigi un par pieejamām cenām
Jaunums Ogrei būs arī „O-bāra” ēdienkarte. Apmeklētāji ik dienu varēs nobaudīt mūsdienīgus, internacionālus, vienmēr svaigus gardumus par pieņemamām cenām. Būs gan pamata ēdienkarte, ko mainīs sezonāli, gan iknedēļas jaunumi ar interesantiem piedāvājumiem, arī Austrumu un Eiropas virtuves sintēzi ar pārsteidzošu garšu buķeti un noformējumu. Pusfabrikātus restorāna virtuvē izmantot neplāno - vien dabīgus dārzeņus, saknes un citus, vienmēr svaigus produktus. Piemēram, zivis iecerēts piegādāt tieši no zivjaudzētavām.
Kafijas servēšana – vesela zinātne
Pēc ilgajiem restorānu biznesā pavadītajiem gadiem P.Ozols atzīst - arī kafijas gatavošana ir vesela zinātne. Lai sagatavotu „O bāra” darbiniekus, viņus apmācījuši speciālisti, kas ar kafijas gatavošanu un servēšanu nodarbojas augstākajā līmenī un guvuši labus panākumus, piedaloties pasaules čempionātos. Arī „O bāra” apmeklētājiem būs iespēja nobaudīt augstākajā līmenī pagatavotu kafiju.
„Daudzās kafejnīcās kafiju pareizi nemāk pagatavot,” atzīst P.Ozols, „Kafijas aromāts un visas tās eļļas rodas no tā, ka viņa ir svaigi malta. Ja mēs attaisām kafijas paciņu, tad to ir ieteicams izlietot tās pašas dienas laikā. Malt kafiju vajadzētu tikai pirms pašas gatavošanas. Ja bārā dzirdat, kā strādā kafijas dzirnaviņas, tad tā ir laba ziņa, kas nozīmē, ka jums tiks servēta svaigi malta,aromātiska kafija.”
Noformējums – havajiešu stilā
„O bārs” oficiāli vēl nav atklāts, taču daudzi P.Ozola draugi un paziņas jau ievērtējuši saimnieka veikumu. Bāra noformējumā sienu zīmējumos izmantoti prototipi no havajiešu šoviem, kas populāri ne vien Havaju salās, bet arī visā pasaulē.
Piektdienu un sestdienu naktīs apmeklētājus pārsteigs ugunīgi šovi. Savukārt svētdienas paredzētas ģimenēm, arī bērniem, piedāvājot speciālu ēdienkarti ar dažādiem saldējumiem, bezalkoholiskajiem kokteiļiem. Būs arī bērniem domāti pasākumi, piemēram, interaktīvā spēle, apmācot gardu bezalkoholisko kokteiļu gatavošanā. Darba dienās plānotais darba laiks - no pulksten 12 līdz 23.
Vārds vai segvārds:*
Skaitlis "7":*
Komentārs:*
Portāla Fakti.lv vadība neatbild par rakstiem pievienotajiem apmeklētāju komentāriem, kā arī aicina to autorus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā rakstu komentēšanas iespēja var tikt liegta.